vrijdag 17 april 2015

Overleggen met elkaar




Met zo groot mogelijke regelmaat komen we bij elkaar om af te stemmen, te overleggen en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Zo blijven we scherp, gemotiveerd, gefocust. Vorige week hadden we overleg met de ‘grote PACTgroep’, zoals onze projectleider Erika dat zo mooi noemt. Zij verwoordt hieronder haar indrukken naar aanleiding van het gesprek:

Er werd gesproken over “uit je comfortzone” gaan, als medewerkers maar ook als kind. Kinderen en medewerkers zijn geconcentreerd bezig in een nieuwe omgeving, in een nieuwe groepssamenstelling, waardoor er dingen gebeuren (of juist niet gebeuren) die je “normaal gesproken”, dus in je eigen veilige comfortzone, wel had verwacht.

 Er werd gesproken over twee jongens die samen nogal druk kunnen zijn, een leidster vroeg zich af: moet ik hen wel mee willen nemen naar PACT? En wat bleek: doordat de jongens voldoende uitdaging hebben, gedragen ze zich totaal anders dan verwacht. Ze fungeren nu zelfs als graadmeter: als zij zich onrustig gaan gedragen, moet opnieuw gekeken worden naar de ruimte.

Een ander voorbeeld: een bijzonder verlegen meisje… is het wel goed om haar mee te nemen naar PACT? Een grote, deels onbekende groep voor haar? Wat blijkt: ze wordt met de week opener en geniet zichtbaar van de nieuwe groep en de kinderen. Ook de nieuwe medewerkers zijn voor haar al vertrouwd, in zo korte tijd.

Een belangrijke vraag die terugkomt is: hoe groot kan een groep 3-6 jarigen zijn? Gaat dat wel goed zo’n grote groep als bijvoorbeeld op locatie Karrepad? En wat blijkt: als de groepsruimte voldoende uitdaging biedt en als de medewerkers hun rollen goed verdelen, dan voel je niet dat er zoveel kinderen zijn. Op de gemaakte filmpjes zien we terug hoe enorm geconcentreerd er door alle kinderen in alle hoeken wordt gespeeld.

Vanavond, tijdens de ouderavond voor locatie Karrepad, laten we natuurlijk een paar van die filmpjes zien. Ook gaan we de aanwezige ouders vragen hoe zij graag op de hoogte gehouden willen worden van wat er op de groepen gebeurt, of hoe zij een bijdrage aan zouden willen leveren. Dus hoe wilt u betrokken worden/blijven bij PACT?
 
 
 
Op locatie Karrepad gaat een moeder bijvoorbeeld schilderen met de kinderen, erg leuk! De ouders die er vanmiddag niet bij kunnen zijn, en de ouders van locatie De Kleine Wereld (die we later zullen ontmoeten) horen we natuurlijk ook graag! Dus mocht u ideeën willen inbrengen, laat dan een reactie achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten