donderdag 5 februari 2015

PACT van start!




Welkom bij dit blog! Ik, Marlot Akkermans, mag meewerken aan het mooie project PACT en ik wil graag iedereen die geïnteresseerd is in de voortgang daarvan in onze Groningse proeftuin op de hoogte houden. Dit blog moet daarvoor gaan zorgen, het wordt een soort reisverslag van wat wij nu eigenlijk aan het doen zijn. Ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, andere onderzoekers of wie dan ook maar interesse heeft in PACT kan het volgen.

'Wij', dat zijn Clarine de Leve (Vyvoj), Erika Santinge (SKSG) en ik (Hanzehogeschool Groningen). Wij begeleiden de twee groepen binnen de Vensterschool Koorenspoor die werken met dit prachtige project. Op Karrepad is de groep al een paar keer op vrijdagochtend samengekomen: de kleuters van de basisschool en ongeveer tien driejarigen uit de kinderopvang en de peuterspeelzaal. De Kleine Wereld start binnenkort op de donderdagochtenden.

Het motto van PACT is 'Samen werken voor het jonge kind'. Wij streven naar een goede pedagogische omgeving van jonge kinderen: een omgeving waarin zij vrij zijn, zich kunnen en mogen ontwikkelen, gehoord worden, samen kunnen leren, passend begeleid en ondersteund worden. Een omgeving waarin kinderen gelukkig zijn en waarin ze hun talenten kunnen ontplooien.

Het beste uit een kind halen? Wij willen het er liever in laten zitten! Tot gauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten