maandag 16 februari 2015

PACT-bijeenkomst afgelopen vrijdag




Vrijdag zijn we voor het eerst met z'n allen bij elkaar gekomen: Erika, Clarine en ik en Nienke van De Kleine Wereld, Jessica van Lutjepotje, Joke van Bruintje Beer, Simone van Merdeka, Laurien van Karrepad en Nieta van Robbedoes.

Het was een nuttige bijeenkomst, we hebben informatie en ervaringen uitgewisseld, plannen besproken, vragen gesteld en gebrainstormd. Clarine heeft een mooie presentatie gehouden over verschillende pedagogische houdingen. Welke houdingen zijn er nu eigenlijk? Hoe kunnen storingen in de groep beperkt worden? Aan de verschillende pedagogische houdingen en de kenmerken hiervan zullen we een later blog wijden.



Vanuit de leerkrachten en pedagogisch medewerkers kwamen mooie verhalen over kinderen die het spelen en werken in een grote groep spannend en leuk vonden, over kleuters die fruit uitdeelden aan driejarigen, over driejarigen die zich groot hielden maar aan het eind van de middag toch wel erg verlangden naar een middagslaapje, over kinderen die het 'hartstikke leuk vonden'. Het is mooi te horen hoe de samenwerking in de praktijk verloopt. De kinderen moeten wennen, de juffen en pedagogisch medewerkers moeten wennen, maar iedereen staat achter het project en de eerste ervaringen zijn erg goed.

Nog even kort de situatie: op locatie Karrepad komt een grote groep samen: 27 kleuters en 12 driejarigen van Robbedoes en SKSG Merdeka. Zij maken gebruik van een grote ruimte in de BSO. Op De Kleine Wereld is de groep iets kleiner: 15 kleuters en 9 driejarigen van Lutjepotje en Bruintje Beer. Zij komen samen in de kleuterklas op De Kleine Wereld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten